utorak, 18. svibnja 2010.

Nemogu vjerovat da već dva dana nisam napisala post. Nešto se sve bavim drugim nekim stvarima a i inspiracija me baš ne tuče. Kako bi i mogla kad šetnje pasa, kuhanje i nakuhavanje i nije baš neki inspirativan posao. Ni motivirajuć bome. No danas nam je u šetnji bilo sasvim oke, jedino što mali pas neki teški individualac i ne moš mu se pribiližit i nemoš. Ima jedan jazavčar kome Mali Pas baš simpa. I stalno dođe do njega i stalno ga gleda i stalno ga zove da se druže.
A što radi Mali Pas?
Mali Pas gunđa, okrene se i ode. Jazavčar za njim. Mali pas zagunđa i opet ode. Pa ti imaj društvo uz takvog pasa!
No smo ipak sjeli na klupicu pa nam se pridružila vlasnica jazavčara pa smo si malo popričali.
Ono, da se ne osjećam ko da sam sama na svijetu, kad već Mali Pas to voli.
Ja bome ne volim!
Al štoš uz takvo nedruželjubivo stvorenje, što?

Ondak smo išli doma. Tu sam kuhala . Kao svaka poštena hrvatica znači kuhala sam. Onda sam pogledala koš za peglanje, ali sam vrlo brzo maknula pogled, jerbo me isti zgrozio. Ne znam samo kako si neko može to dozvolit? Tako prepun koš nespeglanog rublja!!!
Slegnula sam ramenima dakle na takvo neodgovorno ponašanje i takvu domaćicu. Da mi ju je samo upoznat? Mislim da bih ju samo prezirom pogledala.

Onda sam legla i čitala Trag.
E tu sam na svom! To s Tragom mislim.
Moja se prijateljica meni zgražava kako mogu čitat i kupovat na štandu te romane, a što ću kad to volim??! Ne da volim, obožavam! Em kupovat em čitat.
Kad naiđem tako na te stare štandove sa starim romanima jednostavno se raspametim.
Onda stojim tamo i biram, biram, biram. Već sam svima dosadna od tog biranja, no briga me , bitno da uživam.
I tako sam bila naišla na štand di su bili stari romani. Carstvo!!!
Prvo sam uzela jednog alan forda i sirius, to prekjučer no kad sam to otvorila bilo mi je tako doooosadno da sam jutros uzela te iste romane (bože da me mama vidi) i išla se đorat.
Pak sam Sirius i Alan Forda zamijenila za dva Trag romana.
Ima još i jedan Zagor u kojeg sam se zagledala, al čovječe skup onaj što prodaje, mislim skup taj Zagor, pak moram nekako spustit cijenu. Za sada imam ta dva Trag-a a onda vidjet ćemo. Možda kad njih pročitam uspijem đorat za Zagora. Puta dva.

Moja prijateljica kaže "kako možeš to čitat?" I mislim da se duboko u sebi zgražava što se uopće zaustavljam kod tog štanda i kupujem staru robu. Ne da mislim, sigurna sam, jerbo kad sam se ja zaustavila ona se odmaknula par koraka tek toliko da putniku namjerniku pokaže da ona nije samnom. I okrenula je glavu od mene, kao nije ona iz tog filma.
Te ju stoga nisam ni pitala da li bi možda i ona htjela jednog Alan Forda? Nisam i bok.
A u stvari ona ne zna koje zadovoljstvo propušta u životu.
Jest, volim ja i knjige. Čitam knjige. Čitam ih sve u šesnajst.
No ponekad mi dođe da mi se živo fućka za sve. I za knjige, i za svijet oko mene, i za ljude, i za stvari, i za ....
ma za sve...
i ondak se stanem tako pored nekog štanda i satima prebirem. Mislim mogla bi satima prebirat da prodavač ne postane nestrpljiv. Ali svi su ti prodavači isti. Počnu cupkat nogama. Isto ko Mali Pas. Sve muškog roda voli cupkat nogama. A cupkanje nogama znači nestrpljivost. Onda kad vidim da prodavač cupka nogama, onda brzo uzmem nešto, tek toliko da ga smirim i da si osiguram da me i sutra primi. I trpi. O čovječe, mogla bi tamo stajati cijeli dan i prebirati. Kad prodavači ne bi cupkali.
Pa sam zaključila da ni prodavači ni Mali Psi nisu uzori strpljivosti.
I sad se bavim čitanjem vrlo napetog šunda.

Broj komentara: 15:

  1. Osnuješ li klub onih koji mrze peglanje, javljam se za pridruženog člana ;-)
    Što se pak Trag krimi romana tiče, među njima se znalo naći i jako dobro napisanih priča ... s krimi romanima imam nekako love/hate vezu, nekako me ubija u pojam uživati u pričama koje za temu imaju najgore ljudske postupke, a opet, kad je dobro napisan, obožavam okretati stranice prema kraju i moram se suzdržavati da ne škicnem na kraj. Sjećam se kada sam čitala Postmortem, nisam sama sebe prepoznavala, ustajala sam se iz kreveta provjeravati jesu li dobro zatvorena vrata i prozori; valjda se to desi kad se previše uživiš u priču. Zadnji krimić koji sam pročitala također mi se jako dopao ... kad kupujem knjige, najviše volim na miru šetati među policama i čitati nekoliko prvih stranica, tako da razumijem koliko može ići na živce ako netko cupka pored tebe.

    OdgovoriIzbriši
  2. šta se kluba tiče meni ne treba, jednostavno ne peglam i gotovo :)
    a da mi je kupit koju Modesti Blejz, ajme šta bi bila sretna, uh

    OdgovoriIzbriši
  3. e da, meni je super bio Lun kralj ponoći, a od stripova modesti i rip kirbi

    kod mene veša ima posvuda, u košare više ni ne stane, ja samo mislim kako ću to jednom početi peglati

    OdgovoriIzbriši
  4. neka mi oprosti tvoja prijateljica, ali zagor je zakon a čiko (gonzales itd ;))) moja velika ljubav!!! e!
    dok mi nisi otvorila oči, poima nisam imala da sam nepoštena!!! jer kuhanje prezirem svim svojim bićem....i sad sam nepoštena ;( a ja mislila da samo ne volim kuhat...joj!
    ps- i prodavačice cupkaju. ova npr. čovječe! al ga cupkam - imam par bisera takvih ko ti. pa ostanu pravit mi društvo jedno sat vremena. pa ih ti zabavljaj. joj, joj... volim ja pričat, to ne mogu ni neću poricat. al kad hiljadu puta odgovorim da nešto košta toliko i onda moram i po hiljadu i prvi (istoj osobi koja u međuvremenu nije ni izašla iz trgovine niti zadobila iznenadnu amneziju) - e, onda malo cupkam. a i počnem mucat. a i smajl na faci počne me bolit...
    jedva čekam da počnem radit!
    moram prestat bit prodavačica! radim na tome.
    sretna ti srijeda levantica!
    reci malom psu da sam mu ja rekla da je on jedno uzvišeno i mudro biće koje je zaslužilo privilegiju da bira s kim će se družit.
    a ti budi počašćena jer tebe eto - trpi!

    OdgovoriIzbriši
  5. @7 dana
    ih sedam dana. niš ja ne pričam s prodavačima.niš ih ne pitam. ja ko kupac hoću svoj mir. tak da čkomim,biram i uživam. a onda oni počnu cupkat..:((. mislim svijete. vidim ima ih još takvih :)). 7 dana molim te ne cupkaj imaj poštovanja prema kupcima!!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. .... mocvara vise od cupkanja, vise mrzi ove velike centre, gdje nikadanigdjenikoga pa ko mujo za jednu stvar pitam klince koji znaju jos manje od mene, citaju konfekcije, koje osim da su madeincina i nema skorapanisvis napisano.
    Malo san citala ljubice i Luna, vise knjige i ki bi rekal da cu finit da citam samo blogove.....
    :-)))))
    Mrzim sada promjenit garderobniormar zimsko-ljetno, evo gledam jucer prvi dan sunce a vec su si goli i bosi a ja jos u zimskoooooooooooM

    OdgovoriIzbriši
  7. @romantales
    udrugu preziratelja peglanja.:).

    OdgovoriIzbriši
  8. @močvara
    meni svejedno ja sam gola i bosa uvijek. i po zimi i po ljeti.
    al morat ćeš, ti koja bar nešto imaš a ne ko ja koja je gola i bosa, ne znam jesam li to već spomenula :)), nema ti druge :)). osim ako ne misliš u đemperima hodat po suncu :).

    OdgovoriIzbriši
  9. .... aaaaaaaaaaaaa mocvara te ufatila....rekla si da imas hrrrrrrrrrrrrrrpu robe za speglati, znaci.......prevedeno.......... da .......i ti imas pune ormare.........
    p.s.
    ajdedobro idem stvarno se to vuneno spraviti u naftalin as ce mi ju popapati moljci

    OdgovoriIzbriši
  10. @mocvara
    pih. svašta ti napriča :).
    to je posteljina, ručnici, stoljnjaci, potkošulje...:))

    OdgovoriIzbriši
  11. meni je bija drag komandant mark. ima li toga?

    OdgovoriIzbriši
  12. ni ja ne peglam. što njega izluđuje. onda mu speglam košulje za posao i to je to. ni makac više.
    volim sirius :)

    OdgovoriIzbriši
  13. nedavno sam čitao stare Asterikse, a Sirijuje još čuvam u nekoj pljesnivoj vreći

    OdgovoriIzbriši
  14. ti si jedna od rijetkih koja ne voli peglat....

    OdgovoriIzbriši