srijeda, 3. ožujka 2010.

Ja fakat ne mogu vjerovati da su ameri toliko glupi. Mislim nisam do sada u to vjerovala, ali nakon jučerašnjeg filma otvorile mi se oči. Nije samo nakon tog filma, bilo ih je i prije, filmova mislim, skupljalo se kap po kap, ali jučer mi prelilo čašu.


Ide tako edi mrfi u autu iza tramvaja u kojem pak neki ubija ljude sve u šesnajst. I sad, tramvaj vozi li ga vozi. Ono , gore dole vozi. Ovaj što je unutra ubija ako trepneš trepavicama. Traje li ga to traje, već pomisliš da bi se mogao otići otuširati ili u dućan ili napravit nešto za jest jer kao što vidiš vožnji nikad kraja, trajat će to i daljnjih pola sata. Onda edi mrfi skoči u taj tramvaj pa se idućih 20 minuta bori sa tim što ubija. Evo ga na krovu, pa na vratima, pa oko štange, pa ga sad opet na krovu gdje se drži jednom rukom za štangu a drugom lamaće po zraku gdje mu ispada pištolj. No napokon dovede u red toga što ubija okolo naokolo po tramvaju i šire, ne znam kako jer mi bilo dosadno pa sam gledala u strop i uokolo.

I sad. Doveo ga u red a tramvaj i dalje vozi. Edi mrfi skače i pritiska kočnicu tramvaja. (kako zna gdje je kočnica?) I vidi vraga, kočnica ne radi. Nekako je čudna ta amerika, jebemti , najjača tehnološka sila na svijetu a ne rade im kočnice na tramvaju. Edi mrfi se trudi, vuče tu kočnicu ali ona ništa. Ni dabi. Neće radit pa neće.


No dobro. Ne da se edi mrfi smetati, njemu normalno da kočnica ne radi, ima on već plan B. Navikao čoek da kočnice na tramvaju ne rade.


Dakle, skače u policijski auto koji vozi paralelno sa tim tramvajem i postavlja se ispred istoga. Tramvaja mislim. Sa autom mislim se postavlja. Ono, stavlja auto ispred tramvaja, hrabar neki čoek, policajac, crnac. I pametan. Sa autom ispred tramvaja i sad će kao auto sve to zaustavit. A na nizbrdici smo. Jurimo. Sad, to bi sve još bilo dosta zgodno da upravo ne završavaju tračnice. Mislim em ne radi kočnica, em završavaju tračnice, zaboga kakav je to narod koji napravi tramvaj a onda ne provjeri kočnice na njemu, a zatim napravi prugu do pola i šljus?

U svakom slučaju tračnice završavaju negdje na pola puta. Pa ti reci. I sad se oni dovikuju , mislim edi mrfi i taj koji sjedi na volanom tog auta koji je ispred tramvaja al treba im se divit. Nije da bi se oni zbunili. Nije. Što bude bude, njima to sve normalno. Oni su kul. Njima to svakodnevica da kočnice ne rade i da pruga završava na pol.


I tako, idućih pola sata gledamo tramvaj koji ide nizbrdo bez tih jebenih kočnica , sa autom koji ga pokušava zaustaviti. Usput je skršeno nekih 20 ak okolnih automobila. Sav zvuk koji čuješ je škripanje i cviljenje.

I za taj auto ne znam kako je zaustavio taj tramvaj jer mi i to bilo dosadno. Pa sam opet gledala u strop. Brojala paučinu. Razmišljala kako moram usisat i di su zaboga paukovi kad ima paučine? I kakva sam ja to zaboga domaćica kad mi paučina visi po kući a pauka nigdje. Mislim, bilo bi zgodno da su se bar paukovi pojavili. Da ih vidim, kad već paučinu vidim.


I onda ja se pomislim "isuse, pa koje je zadovoljstvo raditi film u kojem će sve biti skršeno?". I onda pomislim "pa kakvi su to mozgovi koji u tome uživaju?". I još si pomislim "bože kriste, lude li i glupe nacije". I onda zagasim teve. Jerbo mi stvarno, ali stvarno dosta američkih akcijskih.


I dosta mi domaćih akcijskih zvanih "TV dnevnik".


I tako.


Ide život.

Broj komentara: 7:

  1. Imam tu nevjerovatnu sposobnost zaspati pred televizorom u prvih pola sata, zapravo ako ću biti iskrena, više je to sreća nego sposobnost.
    Tako sam ostala uskraćena za pregršt čudesnih filmskih uradaka, kao što je ovaj.
    Kada bih se skoncentrirala, mislim kako bih zaspala i na dodjeli Oscara, čim bi pustili filmske inserte.
    Paučina u kući?
    Kažu da donosi sreću.

    OdgovoriIzbriši
  2. rijeka-cita sve od tebe, zato nemoj nista nigdje brisati, treba to svima nama jako ......
    pozzzz

    OdgovoriIzbriši
  3. Gle, takve filmove možeš gledati jedino u društvu koje će se onda obrušiti na sve nelogičnosti i prava zabava nije u gledanju filma nego u komentiranju, koje obično završi s grohotnim smijehom od kojeg te zaboli trbuh. Recimo, ja obožavam, doslovno obožavam filmove katastrofe, toliko su glupi i stereotipni da već unaprijed znam koji je tok radnje, a o glumi da ne govorim, tako naivna i nemušta ... meni još uvijek nije jasno kako jedan Nikica Kavezić može dobiti Oscara? Ili onaj film s G. Clooneyjem u kojem je on ribar koji izlazi u oluju da bi napecao ribe i cijeli film se tegli s valovima da bi na kraju organizirali sprovod .. a i gluma mu je bila datebogsačuva, općenito svi ti američki glumci imaju 3 izražajne face, nešto poput Gorana Višnjića, koji se zato i fantastično uklopio u holivudski milje. Pokušavam se sada prisjetiti barem jednog holivudskog glumca koji ne glumata i pada mi jedino Clint na pamet i još par faca starije generacije, od mlađih prolazi Depp, sve ostalo niš ne valja ... ono, zgodni dečki, ali nemaju pojma o glumi, vidiš da glumataju. Zato, srećom, God save the queen, imamo britansku produkciju s normalnim facama, koje k tome savršeno dobro glume i pričaju engleski kak' spada!

    Nikako ne smiješ obrisati onaj drugi blog! ne znam koliko puta sam ti već rekla da je sve previše dobro napisano i opisano, vrijedno više nego sama vjeruješ ... preveliku štetu ćeš učiniti ako obrišeš!

    OdgovoriIzbriši
  4. @romantales
    na hrvatskoj televiziji nema niti jedne druge produkcije osim stupidnih američkih filmova jer smo mi glupa nacija koja je uperila oči u ameriku i ni mrdac. kad bi bio samo jedan jedini film neke druge produkcije. samo jedan. imala sam dvd ali se pokvario i sad treba kupit novi a to nikako da napravim. onda bi si mogla snimit filmove koje ja želim. i gledat. "mediteraneo" bi gledala taj mi je kul. i još hrpu drugih. srpska produkcija isto nije loša. ni francuzi nisu loši. ma svi su bolji od ovih idiota. no za sada sam osuđena na njih. sva sreća da ne plaćam preplatu tv. varam državu. uh kako mi je krivo. da još za to plaćam ne znam što bi.
    ovo drugo..ne znam. prešlo je granice mojih mogućnosti. prevazišlo svoju svrhu. vidjet ću.

    OdgovoriIzbriši
  5. @živjeti svoj život
    ma sreću donose pauci. a njih niotkuda. samo tragove ostavljaju :)). sad odo tražit paukove:))

    OdgovoriIzbriši
  6. ja sam ovo jučer sigurno komentirala, gdje je to nestalo?

    OdgovoriIzbriši
  7. @lelo
    jesi da. sjećam se. fakat nema. nisam ništa dirala.

    OdgovoriIzbriši