četvrtak, 4. ožujka 2010.

svašta nešto


Ovo su projanice. To sam jela u Srbiji i bilo mi je odlično. Bila sam uzela recept. No meni ne ispada tako odlično koliko odlične sjećam se da su bile. Mislim jestive su, ali nešto zaboravljam. Nešto mi fali, nešto nedostaje. Morati ću ponovo tražiti recept.
Upravo ih jedem, jestive su, što jes jes, no nekako bezukusne.
Tja. Pekarna Levant malo je podbacila. Pekarna Levant morat će se popravit.

Ovo sam ofarbala. Ne znam što mi je bilo. Vjerojatno nervoza. Ormarić u originalu nije bio loš. No mene stisnula kriza, morala sam nešto farbati. Zaposliti ruke i mozak. Ja sam ovisnik o farbanju o svijete..!!!!
Sad je gotov. Stavila sam ga na drugo mjesto nego što je bio prije.Ovako bijel baš je lijep.
Balkon sam prala cijelo jutro, a još me čeka i pranje ormarića od mrlja. To mi se sad neda . Sutra ću. Ili preksutra.
Hmmm da.

S tim pasom fakat samo cirkusi.
Meni neugodno.
Taj pas kao prvo ulazi u svačije stanove kao da je njegov vlastiti. Što ćeš kad je kozmopolita. Na gazdaricu je, ta je isto svuda kao doma. Dobro ne baš svuda, ne tamo di ju neće, al di ju hoće ta se odmah udomaći. I neda se van. Neda se izbacit. Pa ju moraš tjerat.
I tako sam ja radila neke pogačice i kako mi susjedi uvijek donesu kad nešto rade, tako i ja odnesem njima. Pozvonim dakle, da im predam to remek djelo mojih ruku, a Mali Pas čim su se otvorila njihova vrata trk u (njihovu) kuhinju. Mi malo pričamo, ono, na vratima stojimo i prepričavamo novosti kad evo ti malog pasa na vratima njihovog stana sa kosti u ustima.
Trk prema našem stanu.
Mali je pas došao u njihovu kuhinju, iz smeća uzeo kost i požurio natrag doma.

Pa ti reci.Njima neugodno, meni neugodno.
No tako je to sa carevima.
Oni kad nešto hoće oni to i dobiju.Pa makar i po smeću morali kopat. Takvi su carevi.
A ja neka šutim.
A osim toga što krade po tuđem smeću još mi danas ne želi ići van. Ne mogu ga nositi (inače ga nosim kad ne želi ići van) ,nego samo spava i prevrće se od kutne do kreveta pa do svoje ležalice.
Eto što hranim doma.
Tata i spavalicu.

Broj komentara: 10:

  1. i nek im je neugodno. što nisu kost ostavili za njega, a ne jadničak da vadi iz smeća?!

    OdgovoriIzbriši
  2. @primaka
    a to si ti.
    pa je, kad to tako kažeš zvuči logično. mislim stvarno kakvi su to susjedi kad pas mora ići po smeću kopat!:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. te projanice izgledaju dobro i sad neću ni gledat recepte na netu da se ne razočaram. jer ja volim slatke a ne slane pogačice. u stvari...sad sam gladna, pa bi i slane bile dobre ;)))
    i moj pas bi se preselio susjedi. da ti vidiš tog ulizivanja - već zna di se drže "njezini" keksići i čim vidi da susjeda prilazi tom mjestu, već je na guzici. sjedi, diže jednu pa drugu šapu, pa se legne hehehe cijeli asortiman trikova odglumata i oblizuje se lija jedna!
    farbanje lako postaje ovisnost. ja sam u jednom trenutku ozbiljno razmatrala šlajfanje i farbanje PODA ... i baš mi je krivo da su me prodavači odgovorili od toga :(((
    samo, ti si još pod kontrolom. držiš se bele boje. kod mene bi bilo sve ko u meksičkim sapunicama ....samo da me se pusti (iz luđačke košulje)
    ps- glede paučine...da nemaš spajdermena voajera?
    pps- gleda edija- mislim da ovo pričaš o metrou. ne,ne...treba gledat njegove stare filmove ili dr doolittle ;) genijalne komedije!

    OdgovoriIzbriši
  4. @7dana
    u jednom trenutku pomislila sam da si luđa od mene. mislim podovi ženooo, halooo. a onda sam se sjetila svoje ideje. pazi glupaču što je bila smislila ali na vrijeme se ohladila. čitala sam da se pločice u kupaoni mogu izbrusit i prefarbat. ha! što kažeš. a moje su pločice takve da ti se povraća . ne znam tko je to mogao stavit. neko slijep. i stalno mi išlo glavom kako bi ih trebalo skinut i stavit nove a onda bingo pročitam to sa brušenjem. mislim za sada sam još hladna jer imam drugih idiotskih poslova u repu čekanja, ali moglo bi mi se dogodit da i to napravim. mislim što kažeš? zar nisam idiot nad idiotima? nisi mi ni do koljena.
    :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Kak to misliš tata i spavalicu? Kada to čovjek pročita prvo pomisli kako pišeš o Čarugi, a ne o malom obožavanom carskom psu?
    Gledaj, možda se Mali Pas voli ponekad malo prevrtati po stanu, ali to je njegovo carsko pravo, mislim prevrtanje.
    Ti se Levant lijepo primi farbanja, još bolje zaposli se negdje kao šegrt dok farbaš, da bar farbaš za novce.
    Onda ćeš moći Njegovom Veličanstvu kupiti krasan baldahin za prijestolje, baš kako i zaslužuje pas njegovog renomea.
    Reci molim te isto tako Veličanstvu da bih ja prije propala u zemlju nego mu dala kopati po smeću, pa ako me ikada se udostoji posjeta čuvam odojka i niveu za njega.
    Dobro, biti će i za tebe odojka ak mi doneseš tih projanica, dobro izgledaju.

    OdgovoriIzbriši
  6. @živjeti svoj život
    ja ču ovo shvatiti kao poziv. poslije nemoj plakat i reć da si se ti samo šalila.

    OdgovoriIzbriši
  7. a sigurno ti fali soli u kolačićima, nego akd isprobaš to farbanje pločica, ja sam baš sad dok sam se namakala u kadi razmišljala što bih napravila sa svojim pločicama i uvijek imam želju pozvati onog koji se sjetio staviti te pločice da ih dođe i oprati

    OdgovoriIzbriši
  8. bogami, ni ovaj blog servis nije normalan :D a možda sei pojavi komentar koji sam napisala

    OdgovoriIzbriši
  9. ja uopće ne mislim da je farbanje pločica (ili poda ;) luda ideja. ja mislim da je genijalna. život je prekratak da bi ga trošili gledajuć oko sebe ružne stvari - pogotovo ako je moguće popravit stvar. danas nema čega nema na ovome svitu i ako nije preskupo (ako je jeftinije od postavljanja novoga poda ili pločica ja kažem - go for it! samo ne zaboravi jednu stvar: ko težački radi, mora težački i jest. to je to :)
    mislim da uopće nisi luđakinja (samim tim, nisam ni ja hehehee)

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam nikada jela projanice,ali sam puno čula o njima.Vidiš da si mi susjeda ja bih ti lijepo izvadila kosti iz škovaca i dočekalo bi tvog carskog pasa na pladnju za malo tvojih kolača:))
    To je dobra susjeda:)

    OdgovoriIzbriši