subota, 3. srpnja 2010.

običan dan


Evo nas maksimirskih patkica kako idemo u šetnjicu nakon popodnevnog ručka.






Ja sam jedan friško okupani pas.
I to meni ne dopada. Da me kupaju mislim!
Što i zašto oni mene kupaju!?!?!?
Zašto o zašto pitam ja vas?!?!?!?

Imam molbu za štovano čitateljstvo. Naimekae. Ne znam kako staviti slike da idu na primjer iza teksta. Da idu po cijelom tekstu a ne da mi se sve postave gore i ni makac. Ako netko zna bila bih jako zahvalna ..........


Evo na primjer ja bih sada stavila maksimirske patkice iza ovog teksta. No će mi ih staviti na vrh posta. Prosim pomoć. "Plosim plosim"...rekla bi moja...ma nije važno tko bi rekao važno je da ja POIMA NEMAM s tim fotkama. help plizzzz

Broj komentara: 11:

  1. Pokušat ću ti pomoći, ne znam koliko ću uspjeti, ali ...

    Ovdje sam ti htjela ubaciti kod prve slike, ali u komentarima ne prihvaća kodiranje :-( zato nađi kod sama kad otvoriš opciju edit html

    Jednostavno iskopiraj kod slike, otvori opciju edit post, clickaj na opciju edit html i onda taj kod ubaci u dio teksta gdje želiš da se pojavi.
    Jednostavnija verzija bi trebala biti da najprije podesiš cursor na mjesto gdje želiš sliku i tek onda napraviš upload (koliko se sjećam prčkanja po blogspotu)

    Mali crni je prekrasan, opran sigurno i ugodno miriši!

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo sa kurzorom neide. ovo sa ubacivanjem koda slike ću probat ali ovdje na blogspotu nema uploada kao na blogu nego samo staviš sliku. hmm. onda nema ni koda odnosno ima ali tek kasnije. jedina opcija mi je onda da prvo stavim sve slike a onda pišem tekst ispod nje. tako ću se morati naučiti raditi. prvo napišem tekst a onda ubacim slike tako mi nekako navika.morat ću promijenit navike o svijete :) . a nema (ili bar ja ne znam gdje je) copy - paste da bih mogla skopirat tekst. a dobro. probat ću vidjet to sa html kodom ako ga ima a ako ne onda ću postove pisat drugim načinom. unaprijed osmislit. a to mi teško :)). hvala ti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Levant, kak' nema uploada? Pa iznad okvira u kojem tipkaš tekst imaš ikonicu "add image", otvara ti se novi prozor po kojem možeš uploadati sliku s kompjutera ili staviti direktni link na sliku ako si uploadala na vanjski host server. Imaš mogućnost odabrati kakav layout slike želiš, jednako kao i veličinu.

    OdgovoriIzbriši
  4. no dobro. krivo sam se izrazila. na imiđ šreku je drugačije ovdje blogspot sve radi sam i ja link u stvari ne vidim. onda moram ići u html i tamo tražiti link. a to mi nije zgodno jer mi dugo traje sve skupa. u blogu imaš da sam staviš link a ovdje toga nema. samo maska i gumbi za "prijavi sliku". kužiš? u niti jednom momentu ja ne vidim link. za veličinu imam mogućnost a za lejaut nisam vidjela. ok, malo ću pročeprkat. ak veliš da ima onda negdje valjda ima. ovaj je blogspot više prilagođen korisniku nego blog.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa slobodno ti uploadaj na imageshack, uzmi direktni link s imageshack, ne onaj gdje ti stoji kod za blog i kod za board, ubaciš direktni link slike u prozor koji ti se otvori kada clickaš na "add image", biraš layout, biraš veličinu (small, medium ili large) i nemaš potrebe čačkati po kodovima.
    Nemaš problema niti ako sve slike uploadaš jednu za drugom, nakon toga natipkaj tekst, u gornjem desnom uglu imaš editi html, otvori ti se u istom prozoru tvoj tekst samo kodiran i jedino što moraš je copy/paste linkove slika koje su ti na vrhu prebaciti na mjesto na kojem želiš da budu. Svaka slika počinje s <a href=" i završava s [/a] u trokutastim zagradama (moram tako napisati jer inače ne prima kod u komentarima).

    OdgovoriIzbriši
  6. @romantales
    da dođem do imiđ šreka treba mi tri dana. ovo drugo ću. prvo sve fotke a onda napisat tekst.
    ovo je drugačije nego na blogu pa dok se snađem.....:). hvala, pomogla si mi.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasno Njegovo Veličanstvo Mali Pas.
    Ali, zar se on mora sam brisati?
    Ccc...gdje su podanici s ručnicima?

    OdgovoriIzbriši
  8. @živjeti svoj život
    bili su tu. mislim znam ja di je meni mjesto! u jednoj ruci ručnik u drugoj fotić :)

    OdgovoriIzbriši
  9. hehe tako ti i treba kad si se preselila - ali smijem se malome!
    veliki pozdrav s otoka šaljemo ja i malo ofurena ela. joj kako je njoj jako, jako vruće, nadam se da će sve bit ok. jadna ela :-P
    drago mi je da slikaš patkice, ja imam tako lijevi digitalac da mi se uopće ne da slikat galebove :)

    OdgovoriIzbriši
  10. ajoj sad sam vidjela da si me trebala u križaljci :)))
    nemam pojma, morala bi konzultirat stručnu literaturu, ta opera se uopće ne izvodi :))))

    OdgovoriIzbriši
  11. .... prosljedila post pa se nadam da ce "jedinomamino" podijeliti pokoji topli osmjeh vise, bas i usprkos tebi :-)

    OdgovoriIzbriši